Transformă-ți plantele cu acest îngrășământ natural: vei obține frunze viguroase și flori splendide

Tot ce crește în ghiveci are nevoie de nutrienți extra, mai ales în perioadele de vegetație și înflorire.

Drojdia este un mediu excelent de stimulare a creșterii și înfloririi chiar și pentru cele mai debilitate plante.

Iată rețeta pentru cel mai autentic îngrășământ natural pentru plante!

  • 10 grame de drojdie;
  • 1 lingură de zahăr;
  • 1 litru de apă caldă.

Cum se prepară?

Drojdia se dizolvă în apă, se adaugă zahăr și se omogenizează. Se lasă soluția să acționeze timp de cel puțin 2 ore.

Amestecul se diluează cu apă în proporție de 1:5.

Se folosește pentru udatul plantelor o dată pe lună în sezonul de toamnă-iarnă și o dată la fiecare 10 zile în sezonul de primăvară-vară.

Drojdia este bogată în fitohormoni, vitamine din grupa B și auxine, care favorizează diviziunea celulară și creșterea organilor plantei. Acest tip de îngrășământ este apreciat chiar și de către florarii profesioniști.

Grație contribuției drojdiei se intensifică activitatea microorganismelor din sol, crește conținutul de acid carbonic, de micro și macroelemente care au un efect pozitiv asupra dezvoltării sistemului radicular și a aspectului general al plantei.

Printre alte opțiuni de îngrășământ natural mai puteți înlocui:

  • Zahărul – Este un îngrășământ popular pentru plantele de apartament, care poate fi diluat în apă (o linguriță de zahăr la un pahar de apă) sau poate fi adăugat direct în ghiveci. Fertilizarea cu acestă soluție se face o dată pe săptămână și trebuie limitată la maxim 2-3 utilizări pentru a nu afecta planta
  • Glucoza – Aceasta se poate folosi pentru fertilizarea plantelor bolnave. Se diluează un comprimat de glucoză într-un litru de apă și se pulverizează soluția pe plantele afectate.
  • Fructe – Poate fi folosit și îngrășământul realizat din cojile de banane, portocale și mandarine. Pentru a pregăti acest îngrășamânt, se umple o treime dintr-un borcan de un litru cu coji tocate mărunt și se adaugă apă. După 24 de ore, se elimină cojile și se completează restul de apă și se utilizează pentru udarea florilor. De asemenea, cojile de banană pot fi introduse direct în sol, în substrat, favorizând creșterea plantei.
  • Cenușa – Aceasta conține sulf, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu. Pentru a fertiliza planta, amestecați cenușa cu pământ atunci când transplantați. Această procedură dezinfestează substratul și îl îmbogățește în nutrienți. Se poate prepara și un îngrășământ lichid, diluând o lingură de cenușă într-un litru de apă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: