Tratamentul infectiilor urinare cu bicarbonat de sodiu

Infectiile urinare, cunoscute si sub denumirea de cistite, apar in urma actiunii bacteriilor asupra tractului urinar.

Simptomele caracteristice ale acestor infectii includ urinari frecvente insotite de senzatii de usturime sau durere.

Desi sunt mai frecvente la femei, aceste infectii pot afecta si barbatii de varsta a treia. Infectiile apar atunci cand microorganisme ajung la nivelul sistemului urinar, unde se inmultesc si pot duce, in timp, la modificari ale functionarii normale a rinichilor si a cailor urinare.

O infectie urinara care persista mai mult de doua zile necesita consult medical.

Daca nu este tratata, o infectie urinara poate duce la infectarea rinichilor, ceea ce poate sa complice semnificativ situatia. O strategie eficienta pentru a preveni dezvoltarea unei infectii urinare este adaugarea unei lingurite de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa, deoarece aceasta poate ajuta la eliminarea infectiei.

Prin neutralizarea aciditatii urinii, bicarbonatul accelereaza procesul de recuperare. Prin urmare, consumul zilnic de un pahar de apa cu o jumatate de lingurita de bicarbonat timp de 10 zile te poate ajuta sa scapi de infectia urinara.

Beneficiile aditionale ale bicarbonatului includ:

Bicarbonatul de sodiu combate aciditatea stomacala, indigestia si durerile de ulcer

Majoritatea medicamentelor antiacide disponibile in farmacii contin o forma de bicarbonat.

Bicarbonatul de sodiu functioneaza prin neutralizarea prompta a acidului stomacal, contribuind la calmarea aciditatii stomacale, indigestiei si chiar a durerilor de ulcer. Proprietatea sa antiacida se bazeaza pe faptul ca bicarbonatul de sodiu este un alcalin, ajutand la ameliorarea arsurilor de stomac.

In plus, bicarbonatul poate ajuta la eliminarea balonarii si a flatulentei.

Doza recomandata este de ½ de lingurita dizolvata complet intr-o jumatate de pahar de apa, administrata la fiecare doua ore. Nu se recomanda administrarea a mai mult de sapte jumatati de lingurita intr-un interval de 24 de ore, sau trei lingurite ½ daca aveti peste 60 de ani.

Desi este un tratament eficient, trebuie folosit doar ocazional, pentru a evita consumul excesiv care poate duce la dezechilibre grave de electroliti si acizi.

Bicarbonatul de sodiu contra muscaturilor de insecte si a eritemului cauzat de iedera salbatica

Aplicarea unei paste realizate din bicarbonat de sodiu si apa pe muscaturile de insecte poate ameliora senzatia de usturime sau mancarime.

De asemenea, puteti frecati putina pulbere uscata direct pe piele. Bicarbonatul de sodiu este de asemenea un remediu eficient pentru eriteme si eruptii cutanate cauzate de iedera salbatica. Acesta calmeaza iritatiile minore, neutralizand toxinele si substantele iritante de la suprafata pielii.

Bicarbonatul de sodiu ca deodorant natural

Daca doriti sa evitati parabenii si aluminiul prezente in multe deodorante si antiperspirante de pe piata, puteti incerca un amestec de apa si bicarbonat de sodiu. Aceasta pasta poate fi un deodorant natural eficient.

Dupa aplicarea acestui amestec sub axile, trebuie doar sa indepartati excesul.

Bicarbonatul de sodiu pentru calmarea picioarelor obosite

Daca va confruntati cu umflarea si oboseala picioarelor, adaugati trei linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa calda si relaxati-va picioarele in aceasta solutie. Puteti chiar sa masati usor pielea picioarelor cu bicarbonat de sodiu pentru a le exfolia.

In scurt timp, veti simti ca senzatia de greutate si umflare a picioarelor dispare. Pentru a amplifica efectul relaxant, puteti adauga 2-3 picaturi de ulei esential de menta, eucalipt sau lavanda (sau orice alt ulei esential preferati).

Bicarbonatul de sodiu ca aditiv pentru o baie relaxanta si un exfoliant

Un amestec de bicarbonat de sodiu si otet de mere poate face dintr-o baie obisnuita o experienta spa in adevaratul sens al cuvantului. O pasta realizata din trei parti de bicarbonat de sodiu combinat cu o parte de apa poate fi utilizata ca exfoliant pentru fata si corp.

Ca alternativa pentru exfoliere, puteti folosi un amestec realizat din patru linguri de fulgi de ovaz, apa calda si doua linguri de bicarbonat, cu care va puteti masa intregul corp pentru obtinerea unei piele curate si radiante.

Acest tratament este natural, economic si suficient de sigur pentru a fi folosit conform nevoilor dumneavoastra.

Bicarbonatul de sodiu ca agent de curatare a mainilor

Un amestec format din trei parti de bicarbonat de sodiu si o parte de apa este o solutie naturala perfecta pentru a inlatura murdaria si petele de pe maini sau pentru a neutraliza mirosurile puternice care au ramas pe piele (de exemplu, dupa ce ati pregatit peste sau usturoi).

Bicarbonatul de sodiu este eficient si pentru inlaturarea aschiilor

Adaugarea unei linguri de bicarbonat de sodiu intr-un pahar mic cu apa, urmata de aplicarea solutiei pe zona afectata de doua ori pe zi va duce la eliminarea usoara a aschiilor din piele dupa 2-3 zile de tratament.

Bicarbonatul de sodiu ca remediu pentru arsurile solare

In cazul in care aveti arsuri solare, adaugati o ½ de cana de bicarbonat de sodiu intr-o cada cu apa calduta, apoi faceti un baie timp de 10-15 minute.

Dupa iesirea din apa, nu va stergeti cu prosopul, ci lasati pielea sa se usuce in mod natural, astfel incat bicarbonatul de sodiu sa actioneze ca un balsam calmant. Puteti de asemenea sa aplicati comprese cu un amestec de bicarbonat de sodiu si apa rece direct pe zona de piele arsa de soare.

Bicarbonatul de sodiu pentru imbunatatirea performantelor sportive

Alergatorii recurg de mult timp la asa-numitul “doping cu sodiu” – adica la administrarea de bicarbonat de sodiu sub forma de capsule – inainte de curse. Aceasta practica imbunatateste performantele si s-a demonstrat ca creste viteza si in cazul inotatorilor. Cercetatorii au constatat urmatoarele:

“In esenta, bicarbonatul de sodiu este o substanta alcalina care creste nivelul pH-ului din sange. Se pare ca acesta reduce si compenseaza aciditatea produsa in muschi in timpul exercitiilor anaerobe intense care produc acid lactic rapid, ca in cazul alergatului de viteza sau inotului.”

DISTRIBUIE CU PRIETENII: