Câteodată, iarna își arată colții și uscarea hainelor devine o misiune aparent imposibilă. Folosind metode ingenioase, poți însă evita mirosul neplăcut al hainelor umede. Descoperă în continuare cum poți usca hainele într-o jumătate de oră – chiar și în zilele cele mai reci.
Desigur, într-o lume ideală, am lăsa hainele în bătaia soarelui pentru a se usca natural. Din păcate, iarna acest lucru nu e întotdeauna posibil. Dar nu te îngrijora, avem pentru tine sfaturi care te vor ajuta să usuci rufele rapid, evitând în același timp problemele legate de umiditate și mucegai.
Metoda de uscare rapidă a hainelor în 30 de minute
Următoarea metodă te va ajuta să obții uscarea rapidă și eficientă a hainelor chiar și în timpul iernii. Tot ce ai nevoie este un prosop de baie.
Pentru a grăbi uscarea hainelor, te poți folosi de prosop. Iată pașii: după ce ai scos hainele din mașina de spalat, înfășoară-le într-un prosop mare, curat și moale. Evită să amesteci mai multe articole de îmbrăcăminte în același prosop. Încercă să începi cu două sau trei articole și repetă aceeași operatiune pentru restul hainelor.
Procesează ferm prosopul pentru a-l ajuta să absoarbă umiditatea. Metoda are o eficiență remarcabilă și e extrem de ușor de efectuat atunci când trebuie să usuci hainele în interior. Dacă simți că hainele nu sunt încă suficient de uscate, poți folosi un uscător de păr, având grijă să nu apropie prea mult dispozitivul de haine.
Alte metode de uscare eficiente pe timp de iarnă
Nici cea mai eficientă metodă nu e bună de nimic dacă nu ai la dispoziție materialele necesare. De aceea, avem și alte soluții care să grăbească uscarea rufelor când afară e vreme urâtă.
1. Metoda radiatorului
Aproape toată lumea are un radiator în casă pe timp de iarnă, așa că de ce să nu profităm de asta? Pentru a usca rapid rufele, folosește-te de căldură pe care o produce dispozitivul de încălzire. Atârnă rufele pe hainele din apropierea caloriferului, dar nu direct pe acesta, pentru a evita deteriorarea lor sau incidentele neplăcute.
Ar fi ideal să îți aranjezi hainele pe un umeras sau pe un scaun pe care l-ai instalat lângă radiator. Dacă vrei să usuci mai multe haine, așează suportul pentru uscare lângă calorifer.
2. Metoda ventilatorului
Nu-i așa că folosești rar ventilatorul pe timp de iarnă? Ei bine, poți să-l pui la lucru și iarna, folosindu-l la uscarea hainelor. Pornind ventilatorul când hainele sunt atârnate pe suportul de uscare va accelera semnificativ procesul de uscare.
Alte sfaturi pentru o uscare eficientă a hainelor în interior
Umiditatea și mucegaiul sunt o problemă atunci când uscăm hainele în interior. Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a ușura procesul de uscare:
Lasă un spațiu mic între rufele atârnate pe șirul de uscare. Acest lucru va îmbunătăți circulația aerului și va accelera procesul de uscare. Nu uita să întorci rufele pentru ca uscarea să se producă uniform.
De asemenea, nu încărca mașina de spălat până la refuz. Astfel de acțiuni pot afecta funcția de centrifugare, iar rufele vor rămâne mai umede și vor dura mai mult până se usucă.
În cele din urmă, stoarce hainele corespunzător. O centrifugare bună ajută la eliminarea excesului de apă reținut în haine, precum și a umidității. Înainte să o faci însă, verifică eticheta hainelor, deoarece unele materiale nu rezistă la vitezele mari de centrifugare.
Următoarele aceste tehnici, uscarea hainelor în sezonul rece nu va mai fi o provocare pentru tine.