Uleiul de cătină – Un izvor de tinerețe pentru ten și păr!
1. Utilizarea uleiului de cătină pentru ten
– Poți prepara o mască hidratantă pentru ten folosind suc de cătină (o linguriță), ulei de cătină (o linguriță) și un gălbenuș de ou. Ingredientele se amestecă bine și se aplică pe față în straturi subțiri. Masca conferă hidratare și nutriție pielii.
– Pentru un efect anti-îmbătrânire, poți folosi succesor o rețetă de mască ce include jumătate de linguriță de suc de cătină, o linguriță de miere și câteva picături de ulei de cătină. Amestecul se aplică pe față și pe gât, se lasă să acționeze timp de 15 minute, după care se spală cu apă caldă și apoi cu apă rece.
– Un tratament tonifiant pentru tenul uscat și îmbătrânit se realizează cu gălbenuș de ou crud, o linguriță de ulei de cătină și o linguriță de suc de cătină. Sucul de cătină poate fi înlocuit cu sucuri proaspete de fructe, precum kiwi, citrice sau mere.
– Pentru a strânge porii, prepară o mască dintr-un gălbenuș crud, o linguriță de ulei de cătină și jumătate de linguriță de argilă cosmetică galbenă. Amestecul se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 15 minute, urmând a se îndepărta cu apă caldă.
2. Ulei de cătină pentru buze
– Uleiul de cătină este eficient în hidratarea buzelor uscate și crăpate. Este suficient să aplici ulei pe buze de două sau trei ori pe zi.
3. Ulei de cătină pentru păr
– Pentru restaurarea rapidă a foliculilor de păr deteriorați de albire sau de permanent, masarea scalpului cu ulei de cătină este o soluție excelentă.
– Aceeași rutină previne și căderea părului. Consumul concomitent a unei lingurițe de ulei de cătină de două ori pe zi poate ajuta la îmbunătățirea aspectului părului.
– Pentru a combate mătreața, masca de păr cu cătină (o linguriță) și ulei de măsline (șase lingurițe) poate fi aplicată pe păr și masată timp de 30 de minute. Tratamentul se repetă de două ori pe săptămână timp de 2 luni.
– Pentru părul uscat, poți pregăti o mască din două linguri de ulei de măsline și ulei de cătină amestecate cu un ou crud. Amestecul se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de o oră și jumătate.
– În cazul cheliei, un decoct preparat din două linguri de fructe și frunze de cătină și două pahare de apă poate fi de ajutor. După a fi fiert câteva minute, decoctul se lasă la infuzat timp de trei ore și apoi se strecoară. Se administrează câte 150 ml de două ori pe zi înainte de mese și se masează pe scalp, lăsându-se să acționeze peste noapte. După șamponare, uleiul de cătină se masează în piele.
4. Ulei de cătină pentru gene
– Uleiul de cătină poate fi folosit pentru a nutri, întări și stimula creșterea genelor. Poți folosi atât ulei pur de cătină, cât și un amestec de diferite uleiuri. Aplică uleiul pe genele demachiate și lasă-l să acționeze.
– Genele pot fi întărite cu un amestec de ulei de măsline cu ulei de pește și o soluție uleioasă de vitamina E. Cursul tratamentului este de aproximativ o lună. Evită contactul cu mucoasa ochilor când aplici acest amestec pe gene și clătește cu apă caldă.
5. Ulei de cătină pentru unghii
– Pentru a îngriji unghiile fragile și exfoliate, masarea cu ulei de cătină este o soluție fiabilă. E recomandat să îl aplici pe cuticule de exemplu sara, pentru o perioadă de una până la două luni.
– Poți adăuga câteva picături de ulei de cătină în crema ta de mâini pentru a hrăni și unghiile.