Vara pe mese nu lipseşte: Dovlecel în aluat, preparat la tigaie

Pentru prepararea de dovlecei în aluat veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

500 g de dovlecel;

2 ouă;

200 ml de chefir;

4 linguri de făină;

2 căței de usturoi.

Urmați pașii următori pentru a prepara această rețetă:

Începeți prin a tăia dovlecelul în bucăți mari, apoi tăiați-l în felii subțiri de 2-3 mm.

Presărați feliile de dovlecel cu sare și lăsați-le timp de 5 minute să-și elimine apa.

Într-un bol separat, combinați ouăle cu chefirul și făina.

Trecați cățeii de usturoi printr-o presă și adăugați-i în aluat, apoi amestecați.

Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie.

Tăvăliți feliile de dovlecel în făină, apoi în aluat.

Transferați feliile de dovlecel în uleiul vegetal încins și prăjiți-le la foc mediu pe ambele părți.

După ce sunt gătite, vă recomandăm să transferați dovlecelul pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Sunt delicioase servite cu un sos de smântână, castraveți, usturoi și un strop de ulei de măsline.

Bună poftă!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: