Pentru prepararea de dovlecei în aluat veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 g de dovlecel;
2 ouă;
200 ml de chefir;
4 linguri de făină;
2 căței de usturoi.
Urmați pașii următori pentru a prepara această rețetă:
Începeți prin a tăia dovlecelul în bucăți mari, apoi tăiați-l în felii subțiri de 2-3 mm.
Presărați feliile de dovlecel cu sare și lăsați-le timp de 5 minute să-și elimine apa.
Într-un bol separat, combinați ouăle cu chefirul și făina.
Trecați cățeii de usturoi printr-o presă și adăugați-i în aluat, apoi amestecați.
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie.
Tăvăliți feliile de dovlecel în făină, apoi în aluat.
Transferați feliile de dovlecel în uleiul vegetal încins și prăjiți-le la foc mediu pe ambele părți.
După ce sunt gătite, vă recomandăm să transferați dovlecelul pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Sunt delicioase servite cu un sos de smântână, castraveți, usturoi și un strop de ulei de măsline.
Bună poftă!