Vindecă tusea cu acest sirop miraculos: O plantă comună din grădina ta face minuni în timpul iernii!

Tratează răceala și tusea perfect natural

Prezent in fiecare grădină, cimbrul s-a dovedit a fi o plantă medicinală cu nenumărate beneficii pentru sănătate. Proprietățile sale antivirale și dezinfectante, atât interne cât și externe, fac din cimbrul un aliat excelent pentru organismul uman.

Cunoscându-se faptul că poate fi utilizat cu succes în prevenirea și tratarea răcelilor, durerilor în gât și a infecțiilor bucale. De pildă, gargară cu infuzie de cimbru poate ușura simptomele neplăcute ale durerilor în gât. În plus, bolile pulmonare și tusea pot fi atenuate prin consumul de ceai de cimbru.

Însă, dincolo de ceai, siropul de cimbru reprezintă un remediu extraordinar, plăcut la gust, ce poate fi folosit și ca băutură răcoritoare, combinat cu apă sau ca și îndulcitor natural pentru alte ceaiuri.

Prepararea siropului de cimbru

Ingredientele necesare:

120 grame de frunze și flori de cimbru (ideale ar fi cele proaspete, dar pot fi folosite și cele uscate); 1 litru de apă; 1 cană de miere. Modul de preparare estu următorul:

Cimbrul și apa se pun împreună într-un vas, la o flacără mică. Vasul va fi lăsat pe foc cu capacul puțin tras pentru a permite evaporarea apei. Procesul de fierbere continuă până când lichidul se reduce la jumătate, rămânând aproximativ două căni de concentrat.

Amestecul se strecoară, iar resturile de plante se reciclează în compost. Se adaugă mierea în lichidul încă călduț și se mixează până se dizolvă complet.

Produsul finit se pune într-un recipient de sticlă și se păstrează la frigider, timp de 3-4 săptămâni.

Modul de administrare:

Se recomandă consumul unei jumătate până la o linguriță la intervale de două ore, până când simptomele răcelii și tusei se ameliorează.

Pentru a prelungi durata de conservare a siropului, puteți adăuga un sfert de cană de coniac la fiecare cană de sirop. Coniacul, pe lângă faptul că este un excelent conservant, are și efecte antispastice, ajutând la relaxarea mușchilor gâtului.

Mierea de cimbru – un remediu excelent

Mierea de cimbru este de asemenea un remediu eficient pentru tuse si răceli. Iată cum vă puteți prepara acasă acest tratament natural:

Pentru a prepara mierea de cimbru veți avea nevoie de un borcan cu gura largă în care să depozitați frunzele și florile de cimbru proaspete. Adăugați miere lichidă peste acestea. Dacă mierea este cristalizată, o puteți încălzi ușor, însă trebuie să aveți grijă să nu depășiți temperatura de 45 de grade Celsius. Orice temperatură peste acest prag poate duce la distrugerea enzimelor benefice și la pierderea proprietăților terapeutice ale mierii. Același principiu este valabil și în cazul în care doriți să îndulciți un ceai cu miere – acesta nu trebuie să fie fierbinte, ci doar călduț.

Lăsați mierea să se infuzeze cu cimbrul într-un loc călduț pentru aproximativ două săptămâni. Ulterior, puteți alege să strecurați mierea sau să lăsați florile și frunzele de cimbru înăuntru, conform preferințelor.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: