Vinete marinate cu usturoi. O explozie de gust pe care trebuie să o trăiești

Vinetele sunt legume versatile, putând fi combinate cu o mulțime de ingrediente. Într-adevăr, gustul intens și beneficiile lor pentru sănătate sunt de necontestat, iar atunci când sunt gătite, se pot transforma într-un fel delicios care trebuie degustat de fiecare dată.

Ingrediente:

6 vinete

10 căței de usturoi

500 ml de apă

150 ml oțet

2 ardei dulci măcinați

5 frunze de dafin

4 boabe de piper negru

1 lingură de sare

1 lingură zahăr

1 lingură ulei de floarea soarelui

1 lingură miere

4 cuișoare

Mod de preparare:

Începeți prin prepararea marinadei.

Într-o oală, combinați apa, oțetul, sarea, zahărul, mierea și uleiul de floarea soarelui.

Adăugați cuișoarele, frunzele de dafin, piperul și ardeiul.

Lăsăți amestecul să dea în clocot, apoi lăsați-l să se răcească.

Între timp, curățați vinetele de coajă.

Apoi, clătiți-le și pregătiți-le pentru următorii pași.

Tăiați vinetele în felii de aproximativ 1 cm grosime.

Sărați-le și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute.

Încălziți o tigaie și prăjiți feliile de vinete pe ambele părți până când se înmoaie.

Tăiați usturoiul în felii subțiri și pregătiți un vas înalt.

Turnați marinada răcită în acest vas și așezați feliile de vinete prăjite în el.

Distribuiți feliile de usturoi peste vinete.

Transferați vasul cu vinete în frigider și lăsați-l să se marineze pentru cel puțin 1 zi, dar nu mai mult de 5 zile.

Daca vinetele sunt marinate corespunzător, acestea se vor transforma într-o delicatesă surpriză.

Puteți prăji vinetele marinate sau le puteți găti în diverse sosuri, în funcție de dorințele voastre.

Vă sugerăm să încercați să tăiați vinetele marinate în cubulețe și să le prăjiți în ulei, împreună cu usturoi proaspat.

Vă dorim poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: