Vinete marinate cu usturoi – un deliciu pe care nu trebuie să-l ratezi

Vinetele sunt o sursă excelentă de inspirație culinară, acestea putând fi pregătite într-o varietate de moduri. Când sunt marinate cu usturoi, acestea se transformă într-o bunătate gastronomică absolută. Mai mult, procesul termic prin care trec vinetele înainte de a fi consumate le amplifică proprietățile benefice pentru sănătate.

Ingrediente:

6 vinete

10 căței de usturoi

500 ml de apă

150 ml oțet

2 linguri ardei roșu tocat

5 frunze de dafin

4 boabe de piper negru

1 lingura sare

1 lingură zahăr granulat

1 lingură ulei vegetal

1 lingură miere

4 cuișoare

Mod de preparare:

Pentru început, marianda își face apariția.

Într-o oală mare, amestecă apa, oțetul, sarea, zahărul, mierea și uleiul vegetal.

Adăugăm apoi cuișoare, frunzele de dafin, condimentele și ardeiul roșu.

Dăm în clocot și apoi lăsăm acest mix să se răcească.

În timp ce marinda se răcește, scoatem coaja vinetelor.

Le clătim și le pregătim pentru etapa următoare.

Tăiem vinetele în felii de aproximativ 1 cm grosime.

Le sărăm și le lăsam să se odihnească pentru aproximativ 15 minute.

Încălzim o tigaie și prăjim feliile de vinete de pe fiecare parte până când devin moi.

Tăiem usturoiul curățat în felii subțiri și ne pregătim un vas mai adânc pentru a-l folosi.

Se toarnă marinada răcită în acest vas și se așează feliile de vinete prăjite în ea.

Se adaugă feliile de usturoi pe fiecare felie de vinete.

Vasul cu vinete se așează în frigider și se lasă să se marineze cel puțin 1 zi, sau maximum 5 zile.

Dacă marinați vintele corespunzător, veți obține un deliciu culinar de neuitat.

Vinetele marinate pot fi prăjite sau pot fi incluse în diverse sosuri.

Vă recomandăm să încercați să tăiați vinetele marinate în cuburi și să le prăjiți în ulei împreună cu usturoiul proaspăt.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: