Zeama care elimină toxinele, previne afecțiunile hepatică și cancerul! Detoxifiere și slăbire. Superioară fiecărui medicament

V-ati întrebat vreodată dacă există mâncăruri care pot înlocui cu succes medicamentele și care pot trata diverse boli severe?

Borsul lui Hipocrate, este o supă extravagantă în potasiu și a fost creată de cel mai renumit doctor al Greciei antice, fiind preluată și sugerată pacienților de către Dr. Max Gerson, un medic german care a practicat în SUA. Gerson susținea că organismul se îngrașă cu sodiu prin intermediul îngrășămintelor, insecticidelor, erbicidelor și altor chimicale.

Nu doar că se satură de sodiu, dar se produce și o diminuare a nivelului de potasiu în organism, situație care schimbă metabolismul celulelor corpului, provocând astfel cancer.

Desigur, dacă unica cauză a cancerului este dezechilibrul teoretic între sodiu și potasiu din corp, soluția este recalibrarea acestor două substanțe. Dr. Max Gerson este de părere că nu puteți recupera organismul dacă nu vă supuneți unei cure de detoxifiere, iar această supă are un astfel de rol.

Această rețetă trebuie gătită conform unor instrucțiuni esențiale. Legumele trebuie gătite la foc mic. Gătirea la foc înalt îngrașă valoarea nutrițională a alimentelor.

În plus, legumele se fierb cu tot cu coajă, după ce au fost curățate meticulos. În coaja legumelor se găsesc vitamine și minerale în concentrații prea mari pentru a le ignora, aruncând coaja la gunoi.

Acesta este și motivul pentru care puține preparate vegetariene, care, prin gătire, au proprietăți atât de diverse precum borsul lui Hipocrate, contribuie la digestie, este încărcată în fibre și încurajează absorbția vitaminelor și mineralelor de către organism.

Borsul lui Hipocrate – Rețetă:

INGREDIENTE

– o rădăcină de țelină de mărime medie

– o rădăcină de pătrunjel de mărime medie

– usturoi după gust

– 4 cepe medii

– aproximativ 700 de grame de roșii

– jumătate de kilogram de cartofi

– puțin pătrunjel

MOD DE PREPARARE

Legumele trebuie curățate foarte bine, fără a fi însă decojite. Acestea se toacă mărunt și se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore, într-o oală din inox. Apa folosită pentru fierbere trebuie să fie apă pură, de izvor.

Păstrați supa în blender în porții mici și țineți-o la frigider, dar nu mai mult de două zile. Cantitatea de apă pe care o folosiți trebuie să varieze în funcție de consistența dorită. Consistența finală recomandată este cea a unei supe cremoase. Lăsați-o la frigider timp de două zile.

Încălziți-o întotdeauna înainte de a o consuma! Această zeamă este utilizată intensiv în terapia Gerson, cunoscută drept terapia folosită în cazul pacienților cu cancer, care ajută la curățarea rinichilor, la detoxifierea ficatului, repară celulele și le ajută să funcționeze din nou.

Această supă are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate (ajută la digestie, este bogată în fibre, stimulează absorbția vitaminelor și mineralelor).

Istorie: Această rețetă de supă de legume provine încă din vremea lui Hipocrate – considerat tatăl medicinei, care a trăit cu 550 de ani înainte de Hristos. Conform practicilor sale, pacienții care suferă de boli cronice trebuie în primul rând detoxifiați, adică eliminați de toxine.

Hipocrate folosea această supă și clisme. Deși seamănă cu supele “cu de toate” preparate de bunicile noastre, secretul este fierberea legumelor în coajă. Supa este nu doar extrem de nutritivă, ci și gustoasă și dietetică deopotrivă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: